SUVen din trenger gode sommerdekk som kan forhindre vannplaning

sommerdekk

Ifølge statistikk har SUV-er vist seg å være tryggere enn mindre personbiler. I det minste hvis du ser på frekvensen av skader fra ulykke, gir SUV-ene en høyere sikkerhetsrekord. Hvis en SUV eller et annet kjøretøy vil være i en ulykke, er også avhengig av andre faktorer som førerens evne til å kjøre bil, hastigheten og kvaliteten på dekkene. Folk glemmer ofte den siste, som har veldig stor innvirkning på sikkerheten til ethvert kjøretøy. Hvis du utstyrer et kjøretøy med dårlige dekk, selv om de kan se bra ut, kan de endre ytelsen til kjøretøyet fullstendig.

SUV-er må ha skikkelige SUV vinterdekk montert i vintersesongen, selv om de nåværende sommerdekkene ser robuste ut til å takle snø og is. Det store problemet her er ikke dekkets robusthet, men gummiblandingen. Dette er ikke noe du visuelt kan se hvordan det vil reagere. Det er avhengig av for hvilke forhold dekket ble designet for. Dekk som er designet for sommertemperaturer har problemet med at gummien blir hard når temperaturene går ned og havner under null grader celsius. Når du har harde dekk, er de ikke i stand til å tilpasse selve mikrostrukturen på veibanen. Det er når gummien faktisk skyves inn i overflatenes mikrohulrom at du får den høyeste friksjonen og dermed trekkraft. Harde sommerdekk vil derfor ikke ha optimalt grep selv på tørre veier, dette er da enda verre når du har snø eller is, da de ikke har en slitebanedesign for å takle det. SUVen må også ha skikkelige piggdekk når du kjører på is eller i det minste ikke piggdekk for å håndtere både snø og is.

I somrene må du ha skikkelige dekk. SUV-en kan som alle andre kjøretøy oppleve vannplaning når du kjører på våte veier. Evnen til å fortrenge vannet vil avgjøre om du vil oppleve det eller ikke. Gode sommerdekk for SUV kan ha gitt nyskapende design til slitebanen, slik at dekket kan fortrenge vann mer effektivt og dermed redusere risikoen for vannplaning. Polerte spor er også med på å transportere vannet raskere innenfor sporene for å spre det. Havplanlegging er den største årsaken til ulykker under kraftig regn, så du må sørge for at du har dekk som har gode egenskaper selv i våte forhold, med godt vått grep og god til å forhindre vannplaning gjennom forskjellige oppfinnelser i slitebanen.

For at din SUV skal være så sikker som den kan være, må du ha dekk av god kvalitet, sørge for at dekktrykket er riktig og at mønsterdybden er over minimum 4 mm. Når du går under 4 mm øker risikoen for vannplaning drastisk. Det anbefales å kjøpe SUV sommerdekk som er bra for å forebygge planlegging, dette vil holde deg tryggere gjennom sommeren.

For mer informasjon om SUV-sommerdekk som er bra i våte forhold, besøk: https://www.nokiantyres.no/