Valitse kesärenkaat, jotka ovat hyviä vesiliirron estämisessä

 

kesärenkaita

Jos joudut ostamaan uudet kesärenkaat nyt, kun talvi on loppumassa, valitse renkaat, joilla on erinomaiset kesäsääominaisuudet. Kesäsää tarkoittaa pohjimmiltaan, että on mukavan aurinkoista tai sadetta ja tiet ovat joko kuivia tai märkiä. Ja että lämpötilat ovat yli nollan, koska kesärenkaat kovettuvat kun mennään alle 0 celsiusasteen. Tämä tarkoittaa, että kesärenkailla ei ajeta lumella tai jäällä. Kesärenkaiden suurin vaara on itse asiassa märät pinnat, jotka osaltaan heikentävät kiinnitystä tiehen, ja vesiliirron riski kasvaa.

Vesiliirron riskin vähentäminen on tärkeää, koska se on suurin onnettomuuksien riski kesäisin. Kun sataa kovasti, voit menettää auton hallinnan, jos autosi alkaa liukua vedenpinnalla. Tämä on pelottava kokemus, koska joudut odottamaan, että auto tulee takaisin kosketukseen tien kanssa, ja toivottava, että ennen sitä ei tapahdu onnettomuuksia. Vesiliirto riippuu monista eri tekijöistä:

1. Kuinka paljon vettä on kertynyt tienpintaan

2. Auton nopeus

3. Rengaskuvion syvyys

4. Kuinka hyvin rengaskuvio estää vesiliirron

5. Kuinka hyvin renkaat ovat sijoittuneet rengastesteissä

Erittäin kovan sateen aikana tapahtuu usein, että vesi ei häviä tienpinnalta. Vaan vesi kerääntyy urille, jotka ovat eniten kuluneet. Tämä tarkoittaa myös, että kaistan vaihto voi olla vaarallista, koska silloin saatat ylittää vesitäytteiset urat. Mitä suurempi nopeus sinulla on ajon aikana, sitä vaikeampi renkaan on päästävä eroon kaikesta vedestä, jotta kosketus tiehen ei häviäisi.

Renkaat luottavat urasyvyyteen, jotta niillä olisi hyvä pito, lyhyt jarrutusmatka ja jotta vettä voidaan varastoida syviin uriin tiekontaktin ylläpitämiseksi. Hyvien renkaiden urissa on parempia ominaisuuksia, jotka voivat tyhjentää vettä nopeammin ja paremmin urien läpi sivuille. Niillä, joilla on hyvät ominaisuudet rengastesteissä, on yleensä rengaskuvio, jonka monet innovaatiot estävät vesiliirtoa ja auttaa ylläpitämään kontaktia märällä pinnalla.

Jos yhdistät yllä olevat tekijät eli ajat uusilla renkailla, jotka ovat osoittaneet hyviä tuloksia rengastesteissä. Ja ajat kohtuullisella nopeudella, niin sinulla on hyvät edellytykset turvalliselle ajamiselle. Paras tapa päästä pois vesiliirrosta on poistaa jalka kaasupolkimelta ja odottaa kunnes auto hidastuu tarpeeksi palauttaakseen kosketuksen tienpintaan. Tähän auttavat paremmat renkaat ja renkaan innovaatiot, jotka nopeuttavat veden virtausta.

Sinun on varmistettava, että kuvion syvyys on yli 4 mm, että pystyt estämään vesiliirtoa. On myös tärkeää tarkastella, kuinka hyvät uudet renkaasi ovat märillä pinnoilla. Näät tämän EU: n rengasmerkinnöistä, tarkastelemalla märkäpitoa, mikä kertoo, kuinka hyvät ne ovat märillä pinnoilla. Märkäpito osoittaa jarrutusmatkan märällä tiellä, mikä määrittää turvallisuuden sateella ajettaessa. Mikä on yksi vaikeimmista ajo-olosuhteista kesällä. Voimakkaat kesäsateet voivat tulla yhtäkkiä ja varoittamatta.

Lisätietoja kesärenkaista, joilla on hyvät märän kelin ominaisuudet ja jotka kykenevät estämään vesiliirtoa, napsauta tätä: vianor.fi