Välj en verkstad som kan hantera både bil och däck

däckservice,

Att hitta en bra verkstad är inte alltid lätt, det finns en hel del verkstäder runt om landet, varav det finns nog lika många bra som dåliga. Om du väljer fel så kan det leda till ett negativ erfarenhet som också kan bli dyr. En verkstad är en service som du måste kunna lita på och som kan ta väl hand om ditt fordon. En verkstad ska helst kunna erbjuda alla typer av service som din bil kan tänkas behöva. Så inte bara vanlig bilservice, men även däckservice, ac-service och bilreparationer. De ska också helst kunna sälja däck, reservdelar och billtillbehör, så de kan tillgodose det mesta som rör din bil.

Helst ska bilverkstäder vara central belägna så de är lätta att nå, de kan erbjuda jour och bogseringsservice. Kedjor tenderar att vara bättre än enstaka verkstäder, då de stora har skalfördelar då de kan köpa in delar i större skala samt erbjuda personalen bättre träning och utbildning. Det ger en bättre kvalitet till lägre kostnader, vilket är en bra kombination. Ju fler olika typer av service de kan erbjuda, desto bättre är de på att kunna hantera alla aspekter för bilen. Du vill också att verkstaden ska kunna hantera ett stort antal bilmärken, så att du inte behöver hitta en ny verkstad bara för att du byter bil.

När du hittar en bra verkstad så kommer du nog besöka den oftare och ta bättre hand om din bil. Det blir inte längre bara vanlig bilservice och däckservice i samband med däckskifte mellan vinter- och sommardäck, utan även för att byta olja oftare, ac-service samt ac-rengöring, vilket alla leder till bättre prestanda för din bil. Ett oljebyte bör göras relativt ofta om du kör mycket för att hålla motorn väl smörjd.

Om de också kan erbjuda konditionstest, där de snabbt kan kontrollera behovet av service på vissa viktiga delar och se till att bilen är i bra skick, så är det fördelaktigt. Det gör det enkelt att snabbt få veta om något behövs åtgärdas på bilen och minskar tröskeln för ett besök på verkstaden. Du kan snabbt få veta om något är fel, vilket kan vara en misstanke eller bara för att kontrollera så att inga små problem får växa oupptäckta. Små problem kan snabbt växa till stora problem som kan bli mycket dyra att åtgärda.

Så om en verkstad kan ta hand om allt som behöver göras på din bil, så blir besöken fler och man kan bygga upp en bättre relation och därmed få bättre kundservice. Det är viktigt att verkstaden är en auktoriserad verkstad och får utföra service på din bil och därmed kan stämpla servicehandboken. En verkstad måste vara en godkänd verkstad för att garantier ska gälla. Det kan bli dyrt om en verkstad som inte är godkänd utför reparationer och du därmed förlorar din nybilsgaranti till följd av det. Så kontrollera att den verkstad du planerar att använda är godkänd för ditt bilmärke.

För mer information angående verkstäder som kan erbjuda full service, besök:  https://vianor.se/