Turvalliset renkaat turvallista ajamista varten

Renkaita tarvitaan, jotta voidaan ajaa turvallisesti ja välttää onnettomuuksia. Korkealaatuisilla renkailla on yleensä parempi vakaus ja hallinta autosi suhteen. Niiden tulisi myös varmistaa, että jarrutusmatka on mahdollisimman lyhyt, koska se auttaa välttämään onnettomuuksia monissa tapauksissa. Mahdollisuus pysähtyä nopeasti auttaa sinua pysymään poissa ikävistä onnettomuuksista. Jarrutusmatka kasvaa, jos ajat nopeasti ja kulutuspinnan syvyys on pieni. Se kasvaa myös, jos tienpinta on märkä tai liukas, kuten talvella.

Tämä koskee sekä kesärenkaita että talvirenkaita. Talvikaudella on entistä tärkeämpää olla asianmukaiset renkaat, jotka kestävät ankaria ja usein petollisia olosuhteita. Kesällä on omat vaikeat olosuhteet, esim kun on ukonilma. Tällöin on tärkeää, että sinulla on hyvät renkaat, jotka estävät vesiliirtoa. Tämän takia renkaiden laatu on kriittisen tärkeää.

Hyvät renkaat ovat lisänneet kulutuspinnan malliin paljon innovaatioita ja ne ovat optimoineet muotoilun varmistaakseen, että veden virtaus on nopeaa ja että kulutuspinta voi varastoida paljon vettä kulutuspintaan. Jos rengas ei pysty tyhjentämään vettä pois, rengas menettää yhteyden tien pintaan ja liukuu vesikalvon päälle ja näin menetät ajoneuvon hallinnan. Siksi onnettomuudet ovat niin yleisiä ukonilmojen ja rankkasateiden aikana. Jos sinulla ei ole hyviä renkaita, sinun tulee välttää ajoa kovassa sateessa tai ajaa hitaasti.

Jotta voit nauttia jatkuvasta turvallisesta ajamisesta korkealaatuisilla renkailla, sinun on suoritettava renkaan jatkuvaa ylläpitoa. Tähän sisältyy se, että tarkistat renkaat säännöllisesti. Sinun on myös ajettava varovaisesti ja vältettävä tien reunoihin tai kuoppiin ajamista suurilla nopeuksilla. Pidä renkaat kunnolla täytettynä. Jos ne eivät olisi kunnolla täyttyneinä, ne kuluvat nopeammin ja jos paine on erittäin alhainen, se voi vaurioittaa renkaan sivuseinämiä. Alipaineistetut renkaat aiheuttavat myös ajoneuvoille suuremman polttoaineen kulutuksen. Tämä teettää siis useampia pysähdyksiä huoltoasemalla. Kukaan ei halua tuhlata rahaa polttoaineeseen ja useampaan rengasvaihtoon, joten varmista, että renkaat ovat täytetty oikein. Liian täysillä renkailla on huonompi pito ja ne kuluttavat kulutuspinnan keskiosaa ennenaikaisesti.

Tärkeintä on seurata renkaiden kulutuspinnan syvyyttä. Pieni kulutuspinnan syvyys vähentää renkaiden tärkeimpiä ominaisuuksia, kuten pitoa, hallintaa ja kykyä välttää vesiliirtoa. Sinulla on oltava renkaat, joiden kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm, jotta voit ajaa turvallisesti. Varmista, että kierrät renkaidesi sijaintia jokaisen renkaiden vaihdon välillä, jotta renkaat kuluvat tasaisesti. Tämä on vielä tärkeämpää, jos sinulla on hybridi- tai sähköauto, koska renkaiden kuluminen on näillä autoilla suurempaa akkujen aiheuttaman suuremman painon vuoksi. Haluat aina ostaa 4 uutta rengasta samanaikaisesti, koska haluat varmistaa, että kaikissa renkaissa on sama pito.

Lisätietoja hyvälaatuisista renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/