Bruk dekkvelgeren for å finne riktig dekk til bilen din

billige dekk,

 

På nettet kan du finne nettsteder som har en dekkvelgerfunksjon som hjelper deg å finne riktig dekk til kjøretøyet. Du kan søke med bilmerke, modell, modellår og motorstyrke for å finne dekkene til bilen din. Du kan også søke med dekkets dimensjoner. Du kan finne dekkdimensjonen din enten i bilens bruksanvisning eller se på merkingen på dekkene du nå har på bilen din. Du bør ha en kombinasjonstype; 175/65/14 eller lignende der det første tallet representerer bredden på dekket i mm, så her har vi et dekk som er 175 mm, dvs. 17,5 cm bredt. Den midterste figuren indikerer høyden som en prosentandel av bredden, så den er 65% av 175 cm, dvs. 113,75 mm eller omtrent 11,4 cm fra felgen til toppen. Det siste sifferet indikerer dimensjonen på felgen i tommer.

Dette lar deg søke etter 175/65R14 sommerdekk eller 175/65R14 vinterdekk og finne ut alle tilgjengelige alternativer i den dimensjonen. Det gjør det lettere fordi du bare ser dekkene som er i den størrelsen du ønsker. Det er ikke tilrådelig å kjøpe en annen størrelse dekk til bilen din, siden bilen er utviklet med en dekkstørrelse i tanken, noe som betyr at alle andre deler er optimalisert for dette. Større dekk og felger kan føre til at hastighetsmåleren ikke viser riktig hastighet, og at kilometertelleren ikke gir riktig avstand.

Det er fordeler med å ha bredere dekk, fordi du får bedre grep, men det gir høyere drivstofforbruk og høyere dekkslitasje. Dekk med lav profil gir bedre kjøreretning men lavere kjørekomfort. Større hjul gir bedre ytelse, men høyere dekkstøy og lavere drivstofforbruk, samt skader på andre deler som bilens støtdempere. Så det er alltid bedre å kjøre i anbefalt størrelse. Hvis du vil bytte til andre felger, gjelder det samme argumentet, men kjøper du større felger kan du redusere profilen slik at hjulstørrelsen forblir konstant.

Du kan finne dekk og felger i dekkbutikken din, hvor de også kan montere nye dekk på de gamle felgene. De tar også vare på de gamle dekkene dine slik at de blir resirkulert og balanserer de nye dekkene dine med forhåpentligvis miljøvennlige vekter for å fjerne sidekrefter. Du kan nå også kjøpe dekk på nettet og hente dem på ditt dekkverksted når du vil at dekkskiftet ditt skal være utført.

Unngå alltid å kjøpe billige dekk, da de vanligvis blir dyrere i det lange løp når de slites raskere, øker bilens drivstofforbruk og øker også bilens utslipp. Hvis du har en elbil, vil ikke dekkene vare lenge, da elbiler har høyere dekkslitasje enn vanlige biler, så det kreves at du kjøper dekk som er anbefalt for bruk i elbiler. Dekkrotasjon som gjøres oftere enn vanlig rotasjon som gjøres når du skifter mellom sommer- og vinterdekk, kan være nødvendig for elbiler. Så sørg for å måle mønsterdybden for å forsikre deg om at dekkene ikke har mer enn 2-3 mm forskjell i mønsterdybde.

For mer informasjon om dekkvelgere for å finne riktig dekk, besøk: https://vianor.no/