Rengasvalitsimella löydät oikeat renkaat autoosi

 

kesärenkaita

Verkossa voit löytää verkkosivustoja, joissa on renkaanvalintaominaisuus, joka auttaa sinua löytämään oikean renkaan ajoneuvoosi. Voit etsiä autollesi sopivan renkaan valitsemalla automerkin, mallin, mallivuoden ja moottorin voimakkuuden. Voit hakea renkaita myös renkaan mittojen perusteella. Rengasmittasi löytyy joko auton käyttöohjeesta tai tarkastelemme auton nykyisten renkaiden merkintöjä. Sinulla tulisi olla yhdistelmätyyppi; 175/65/14 tai vastaava, kun ensimmäinen numero edustaa renkaan leveyttä millimetreinä, joten tässä meillä on rengas, joka on 175 mm eli 17,5 cm leveä. Keskimmäinen luku osoittaa korkeuden prosentteina leveydestä, joten se on 65% 175 cm: stä, eli 113,75 mm tai noin 11,4 cm reunasta yläosaan. Viimeinen numero ilmaisee vanteen mitat tuumina.

Tämän avulla voit etsiä 175/65R14 kesärenkaita tai 175/65R14 talvirenkaita ja saada selville kaikki kyseisen mitan vaihtoehdot. Se helpottaa, koska näet vain haluamasi kokoiset renkaat. Autollesi ei ole suositeltavaa ostaa erikokoista rengasta, koska auto on kehitetty siten, että renkaiden koko on vakio, mikä tarkoittaa, että kaikki muut osat on optimoitu tätä varten. Suuremmat renkaat ja vanteet voivat aiheuttaa sen, että nopeusmittari ei näytä oikeaa nopeutta ja että matkamittari ei näytä oikeaa matkaa.

Leveämpien renkaiden käytöstä on jotain etua, koska saat paremman pitoa, mutta toisaalta se lisää polttoaineenkulutusta ja renkaiden kulumista. Matalaprofiiliset renkaat tarjoavat paremman ajovasteen, mutta alemman ajomukavuuden. Suuremmat pyörät tarjoavat paremman suorituskyvyn, mutta suuremmat rengasmelut ja pienemmät polttoaineenkulutukset. Ne myös aiheuttavat vahinkoa muille osille, kuten auton iskunvaimentimille. Joten on aina parempi ajaa suositellun kokoisilla renkailla. Jos haluat vaihtaa muihin vanteisiin, sama argumentti pätee, mutta jos ostat isompia vanteita, voit pienentää profiilia niin, että pyörän koko pysyy vakiona.

Renkaat ja vanteet löydät rengaskaupastasi, jossa he voivat myös asentaa uudet renkaat vanhoihin vanteisiisi. He huolehtivat myös vanhoista renkaistasi siten, että ne kierrätetään ja he myös tasapainottavat uudet renkaat toivottavasti ympäristöystävällisillä painoilla sivuvoimien poistamiseksi. Voit nyt ostaa renkaita myös verkosta ja noutaa ne rengaskorjaamostasi, kun haluat renkaiden vaihtamisen tapahtuvan.

Vältä aina ostamasta halpoja renkaita, koska ne yleensä muuttuvat pitkällä tähtäimellä kalliimmiksi, koska ne kuluvat nopeammin, lisäävät auton polttoaineenkulutusta ja lisäävät myös auton päästöjä. Jos sinulla on sähköauto, renkaat eivät kestä kauan, koska sähköautoilla on suurempi rengaskuluminen kuin tavallisilla autoilla, joten on välttämätöntä ostaa renkaat, joita suositellaan käytettäväksi sähköautoissa. Sähköautoissa täytyy tehdä tavallista useammin myös renkaiden kiertoa, eli useammin kuin kesä- ja talvirenkaiden vaihtamisen yhteydessä. Muista mitata kuvion syvyys varmistaaksesi, että renkaiden urasyvyyden ero ei ole yli 2-3mm.

Lisätietoja renkaan valitsimista oikean renkaan löytämiseksi käy osoitteessa : https://vianor.fi/