Trygge dekk for sikker kjøring

dekk

Dekk er nødvendig for at du kan kjøre trygt og kunne unngå ulykker. Dekk av høy kvalitet har en tendens til å ha bedre stabilitet og kontroll over kjøretøyet. Det bør også sikre at bremseavstanden din blir så kort som mulig, da det vil hjelpe deg å unngå ulykker i mange tilfeller. Evnen til å stoppe raskt hjelper deg å holde deg utenfor ubehagelige ulykker, og bremseavstanden øker hvis du kjører fort og hvis slitedybden er lav. Det øker også hvis overflaten du kjører på er våt eller glatt, slik som den er om vinteren.

Dette gjelder både sommerdekk og vinterdekk. I vintersesongen er det enda viktigere å ha ordentlige dekk som kan håndtere de tøffe og ofte bedragende forholdene. Somrene har sine egne vanskelige forhold, og det er når du har tordenvær. Her er det viktig å ha gode dekk som er flinke til å forhindre vannplaning, her er kvaliteten på dekkene dine kritisk.

Bra ​​dekk har gitt mange nyvinninger i slitebanemønsteret, og de har optimalisert designet for å sikre at vannføringen er rask og at slitebanen kan lagre mye vann i slitebanen. Hvis dekket ikke er i stand til å skyve bort vannet, mister dekket kontakten med veien og flyer ut på vannfilmen, og du mister kontrollen over kjøretøyet. Dette er grunnen til at ulykkene er så hyppige i tordenvær og kraftig regn. Hvis du ikke har gode dekk, bør du unngå å kjøre i kraftig regn eller kjøre sakte.

For at du skal kunne glede deg over kontinuerlig sikker kjøring med dekk av høy kvalitet, må du ta riktig dekkvedlikehold. Dette inkluderer at du sjekker dekkene regelmessig. Du må også kjøre forsiktig, og unngå å treffe fortauskanter eller jettegryter i høye hastigheter. Hold dekkene ordentlig oppblåst, som om de ikke er riktig oppblåst, de vil slite ut raskere, og hvis trykket er veldig lavt, kan det skade dekkets sidevegger. Dine underoppblåste dekk får også kjøretøyer til å bruke mer drivstoff. Dette vil derfor kreve hyppigere stopp på bensinstasjonen. Ingen vil kaste bort penger på drivstoff og hyppigere dekkbytter, så pass på at dekkene dine er riktig oppblåst. Overoppblåste dekk vil ha dårligere grep og vil slite ut den midtre delen av slitebanen for tidlig.

Nøkkelen er å overvåke dekkens slitedybde. Lav slitedybde reduserer dekkens viktige egenskaper, for eksempel grep, kontroll og evnen til å unngå vannplaning. Du må ha dekk med en slitedybde over 4 mm for å være trygge når du kjører. Sørg for å rotere dekkens plassering mellom hvert dekkskifte, slik at de slites jevnt. Dette er enda viktigere hvis du har en hybrid eller en elbil, da dekkets slitasje er høyere med disse på grunn av den høyere vekten forårsaket av batteripakkene. Du vil alltid kjøpe 4 nye dekk og ikke mindre, da du vil forsikre deg om at alle dekkene har samme grep på alle posisjoner rundt bilen.

For mer informasjon om dekk av god kvalitet, besøk: https://www.nokiantyres.no/