Ulike dekk til forskjellige kjøretøy

dekk

Hvis du trenger å kjøpe dekk til en SUV, varebil eller en pickup, må du sørge for at de er kompatible med kjøretøyet. Dekkene må håndtere den høye belastningen du måtte transportere. Når du velger dekk, må du sørge for at de valgte de lastene du trenger. Det kan være en annen hvis du bruker kjøretøyet til persontransport eller for tyngre belastninger som brukes av transport eller lastebiler. Du må også få dimensjonene riktig slik at du får dekk som passer til felgene dine, og hvis du også kjøper nye felger, må du forsikre deg om at totalhjulet ikke øker eller reduseres i størrelse, da det vil påvirke hastighetsmålerens korrekthet og kilometerteller.

SUV-dekk har en tendens til å ha aramid-forsterkede sidevegger, med utmerkede våtgrep og vannplaningsegenskaper, mens de har lite slitasje. De forsterkede sideveggene gjør dem mer holdbare og lar deg begrense driftsstansen selv om du treffer en fortauskant eller skarpe steiner. Det sparer deg også for at kjøretøyet går i stykker utenfor veien når du kjører. Billigere dekk ender ofte opp med å bli mer kostbare på grunn av at nedetid blir en viktig faktor og en kostbar del, så du må sørge for at kjøretøyene dine kan operere med lange driftstimer. Du må sørge for at du også har gode SUV vinterdekk når du har vinter, og at de har et eget sett med SUV sommerdekk for andre halvdel av året.

Dekkdimensjonen vil variere avhengig av hvilken type kjøretøy du har. Hvis du har en liten personbil vil dekkene være mindre enn om du har en stor SUV. Du må derfor være flittige når du kjøper et sett dekk, slik at du får den riktige dimensjonen som var beregnet på bilen din. For store eller for små hjul på bilen din kan gjøre at hastighetsmåleren eller kilometertelleren viser feil resultat, så du bør følge anbefalingene som tilbys i kjøretøyets håndbok.

Når du har tung last, er det viktig å sørge for at inflasjonstrykket er riktig og som anbefalt for dekkene i kjøretøyets håndbok. Lavt dekktrykk kan skade dekkets sidevegger, og det vil også føre til at bilen forbruker mer drivstoff, noe som kan være veldig kostbart på lang sikt. Så dette bør sjekkes regelmessig, og siden utetemperaturen påvirker trykket, er det viktig å også sjekke når du har store svinger i temperaturen. Mål den også når du har normal last på kjøretøyet som du pleier å transportere.

Å ha god kontroll og stabilitet i et veldig holdbart dekk kombinert med veldig godt vått grep, bør sikre at du vil ha det bra kan holde kostnadene i orden ved skal garantere at du kan beholde dekkene i løpet av levetiden. Dekkvedlikehold vil være en sentral del i å sikre at de varer så lenge de er beregnet.

For mer informasjon om dekk til SUV-er, besøk: https://www.nokiantyres.no/