Dine planlagte muligheter for bilservice er viktige

tilstandsrapport

Bilservice er en viktig del av bilens vedlikehold som hjelper deg med å sikre at bilen din fungerer som den skal. Det hjelper også bilen til å fungere i den tiltenkte levetiden. Deler av bilen er laget med deler som er designet for å vare en viss tid. Biltjenesten tar hensyn til dette slik at delene endres basert på estimert levetid. Hvis en del er beregnet til å holde omtrent 20.000 km, vil den bli byttet ut ved denne tjenesten. Hvis du ikke gjør den planlagte bilservicen, vil ikke de slitte delene bli byttet ut, noe som kan sette sikkerheten til bilen i fare. Å bryte disse delene kan føre til store skader på bilen din. Det er derfor viktig at disse planlagte anledningene til bilservice følges i henhold til bilens servicehåndbok.

Bilens andrehåndsverdi avhenger også av hvor godt bilen har blitt vedlikeholdt. Hvis du ikke sørger for at servicehåndboken er godt fylt med stempler fra all bilservice anledninger som er lagt inn i servicehåndboken, reduseres verdien på bilen. Men enda viktigere er verdien av bilen din at bilen blir mindre trygg og at du lettere kan havne i en ulykke. Bilen kan også gå i stykker fordi små feil kan føre til store feil som på sikt kan gjøre bilen ubrukelig. Kostnadene for reparasjoner stiger også etter hvert som problemene vokser etter at problemer ikke blir adressert tidlig.

Under service sjekkes alle nøkkeldelene for å sikre at bilen er sikker i bruk i nøkkeldeler som bremser, støtdempere og alle viktige væsker, for eksempel motorolje og bremsevæske.

Ikke bare kreves det at bilen vedlikeholdes ordentlig, du må også sørge for at dekkene er i god stand, slik at du kan kjøre trygt. Dekk spiller en nøkkelrolle i bilsikkerheten. I utgangspunktet etter bremsenes ytelse, kommer viktigheten av dekkene. Hvis de ikke holder deg på veien, vil det gjøre hvor sikker bilen din er. Derfor er også dekk service veldig viktig. Ved visuell kontroll av dekkene, hvis du merker noen dekkproblemer som sprekker eller skader, må du kjøre en dekkstasjon og få dem til å vurdere dekkforholdene for å se om de er greie å fortsette å kjøre, eller hvis du trenger å kjøpe et nytt erstatningsdekk.

Sjekk dekkene dine regelmessig slik at de kan gi den sikkerheten du forventer av dem. Du må forsikre deg om at dybden på slitebanen er mer enn 4 mm. Hvis du går under dybden på slitebanen, er nøkkelfunksjonene dine som grep, så bremseavstanden din vil bli utvidet.

Du kan også få gjort en tilstandsrapport på bilen for å sikre bilens tilstand til tider når du ikke har rutetrafikk i nærmeste fremtid. Det kan også være verdt å gjøre før sommerferien, spesielt hvis du skal ta bilen. I år er det sannsynligvis året at flere velger å ta bilen på en lengre tur i stedet for å fly. Da er det virkelig viktig å sørge for at bilen er i god stand for å takle den lange reisen. Du kan spare mye problemer og penger ved å gjøre en forebyggende tjeneste eller en kondisjonstest for å se hva som må adresseres. Nye sommerdekk kan også være en god investering.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/