Dina schemalagda tillfällen för bilservice är viktiga

konditionstest

Bilservice är en viktig del av en bils underhåll som hjälper till att säkerställa att din bil fungerar som den ska. Det hjälper också till att bilen fungerar för den avsedda livstiden. Delar i bilen är tillverkade med delar som är dimensionerade att hålla en viss tid. Bilservicen tar detta i beaktande så att de delarna byts baserat på deras beräknade livslängd. Om en del beräknas hålla cirka 20000km, så byts den vid detta servicetillfälle. Om du skippar din schemalagda bilservice så blir inte de utslitna delarna bytta, vilket kan äventyra bilens säkerhet. När dessa delar går sönder kan det orsaka stor skada på din bil. Det är därför viktigt att dessa planerade tillfällen för bilservice följs enligt bilens servicemanual.

Bilens andrahandsvärde är också beroende av hur väl bilen har underhållits. Om du inte ser till att servicemanualen är väl ifylld med stämplar från alla servicetillfällen som anges in servicemanualen så minskar värdet på bilen.  Men viktigare är att din bils värde är att bilen blir minde säker och du kan lättare hamna i en olycka. Bilen kan också gå sönder då små fel kan leda till stora fel vilket på sikt kan göra bilen obrukbar. Kostnaden för reparationer stiger också med att problemen växer efter att problem inte åtgärdas tidigt.

Under servicen kontrolleras alla nyckeldelar för att säkerställa att bilen är i säker att köras vad gäller nyckeldelar som bromsar, stötdämpare och alla viktiga vätskor, såsom motorolja och bromsvätska.

Det är inte bara bilen som behöver underhållas ordentligt, du måste också se till att däcken är i gott skick så att du kan köra säkert. Däck spelar en nyckelroll i bilens säkerhet. I grund och botten efter bromsarnas prestanda kommer däckens betydelse. Om de inte håller dig på vägen, spelar det lite roll hur säker din bil är. Därför är däckservice också mycket viktigt. Vid en visuell inspektion av däcken, om du märker några däckproblem som sprickor eller skador, kör sedan en däckstationsstation och få dem att utvärdera däckvillkoren för att se om de är okej att fortsätta köra med eller om du behöver köpa ett nytt ersättningsdäck.

Kontrollera dina däck regelbundet så att de kan ge den säkerhet du förväntar dig av dem. Du måste se till att slitbanans mönsterdjup är mer än 4 mm. Om du går under det slitbanans mönsterdjup, så är dina nyckelegenskaper som grepp, så att din bromssträcka kommer att förlängas.

Du kan också få ett konditionstest gjort på bilen för att säkerställa bilens skick vid tidpunkter när du inte har en schemalagd service inom snar framtid. Det kan också vara värt att göra innan sommarsemestern, speciellt om du ska ta bilen. I år är nog det år som fler väljer att ta bilen för en längre resa istället för att flyga. Då gäller det verkligen att se till att bilen är i bra skick för att klara den långa resan. Du kan spara mycket problem och pengar på att göra en preventiv service eller ett konditionstest för att se vad som behöver åtgärdas. Nya sommardäck kan också vara en bra investering.

För mer information om bilservice, besök: https://vianor.se/