Flytrafikken kan avta og bilreise øke

dekk

Alle land har blitt påvirket av pandemien og vil fortsette å være slik at restriksjonene vil bli løftet fremover i flere måneder fremover. Dette vil ha store konsekvenser for reiser mellom områder og land. Det er kanskje ikke mulig med sosial distanse i fly, og vil du bli låst inne i et fly med noen få andre i noen timer og også stå i kø for innsjekking, sikkerhet, kanskje innvandring og så ombordstigning bare for å komme inn på flyet. Dette kan føre til at flere tar egen bil når ferietiden kommer.

Flere kan også velge å ikke forlate sine land og utforske hva deres egne land har å tilby. Sommerferien er viktig for å få tid sammen med familien, og til tross for at folk kan ha vært innestengt hjemme med familiene sine, er ferietiden mer å komme seg hjemmefra, få nye opplevelser og verdifull fritid. Mange mennesker har blitt negativt påvirket av situasjonen, så det kan være at det er mindre penger å bruke i år på en ferie, og en ferie med bil kan være en billigere måte å reise på.

Det er viktig at du sørger for at bilen er i god stand og at du har trygge og gode dekk, siden det er en sommerferie vil du ha sommerdekk på bilen. Det kan også hende at du har allværsdekk, som er ok også om sommeren, bare pass på at de er rotert for å holde slitasjen mellom bak- og bakdekkene jevne. Du bør sjekke at du har mer enn 4 mm mønsterdybde og helst mye mer enn det hvis du skal på en lang ferietur. Du vil ikke begynne å lete etter nye dekk under en ferietur, og du vil ikke ha noen problemer under kjøreturen som kan ødelegge ferien og gjøre den mye dyrere.

Bensin er billigere for øyeblikket på grunn av lavere oljepriser, noe som holder kostnadene nede under kjøreturen til feriedestinasjonen. Forsikre deg om at dekktrykket er som det skal være før du starter, men også under turen. Lavt dekktrykk fører til høyere dekkslitasje og økt drivstofforbruk. Begge disse kan gjøre kjøreturen dyrere, både når du kjører og behovet for å skifte ut dekkene tidligere må byttes ut for tidlig.

Sørg for å justere hastigheten hvis du får mye regn eller veldig våte veier. Planlegg turen i god tid og planlegg for uventede stopp, og prøv også å finne vakker natur eller interessante steder underveis som kan være verdt et besøk. For lange kjørestrekninger kan gjøre kjøreturen kjedelig, men det kommer deg raskere til sluttdestinasjonen. Hvis du planlegger å gjøre det, er det bra å ha minst to sjåfører i bilen slik at du kan veksle og også at du har noen å snakke med gjennom hele kjøreturen slik at du kan holde deg våken.

For mer informasjon om trygge og gode dekk for langkjøring, besøk: www.nokiantyres.no